ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Είναι ένα χωριό από κείνα που τα γλύφει ο Κορινθιακός και τα λούζει ο ήλιος.  Είναι ένα χωριό από κείνα που πνίγονται στην ελιά, τη λεμονιά και την πορτοκαλιά. Είναι ένα χωριό  στυλωμένο σε κατάφυτους λόφους και αδελφωμένο με τη φύση. Υπάρχει εκεί ανάμεσα σε ισότιμου κάλλους  γειτονικά χωριά, που το συντροφεύουν και  μαζί του φτιάχνουν το πανέμορφο πάζλ  του Δήμου Συμπολιτείας, τοποθετημένο στην όμορφη Αιγιάλεια του Νομού Αχαΐας.
Είναι ένα χωριό γεμάτο ζωή και κίνηση όλο το χρόνο. Οι 1000 του κάτοικοι δραστηριοποιούνται εκεί ή στη γύρω περιοχή σε διάφορα επαγγέλματα, αλλά οι περισσότεροι και μʼ ένα κομμάτι γης ή και  μόνο μʼ αυτή. Άνθρωποι απλοί και  φιλόξενοι, άνθρωποι που αγαπούν το συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την πρόοδο. Αναζητούν το καλύτερο, θέλουν να εξελίσσονται, αλλά ξέρουν και να εκτιμούν τα περασμένα και να κρατούν τις παραδόσεις, είτε έχοντας ενσωματώσει στη ζωή τους κατάλληλες συμπεριφορές, είτε αναβιώνοντας και προωθώντας  συνήθειες και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις που κάνουν οι φορείς που τους εκφράζουν και τους εκπροσωπούν. 
Είναι ένα χωριό που χρόνια τώρα δέχεται πλήθος κόσμου που το επισκέπτεται για μια βόλτα, ή για διακοπές, ή για δουλειά, ή για μόνιμη εγκατάσταση και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που τους διευκολύνουν, χωρίς φυσικά να σταματά ποτέ να βελτιώνεται.
«Σαν βρεθείς στο χωριό μας Κυριακή θʼ ακούσεις την καμπάνα της βυζαντινής εκκλησιάς μας για την πρωινή λειτουργία και αργότερα μπορείς νʼ απολαύσεις το καφεδάκι σου στα όμορφα καφενεία μας παρέα με ευχάριστους ανθρώπους ή να κατηφορίσεις προς την παραλία σε μια από τι καφετέριες με θέα τη θάλασσα. Μπορείς να πάρεις το ουζάκι σου και νʼ απολαύσεις νόστιμους μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Μπορείς να περπατήσεις στα δρομάκια μας και να γνωρίσεις τις γειτονιές όπου παίζουν τα παιδιά  μας ή νʼ ανηφορίσεις προς τους λόφους μας με τους ελαιώνες, να μαζέψεις αγριολούλουδα ή χόρτα για το πιάτο σου.
Σαν βρεθείς απόγευμα στο χωριό μας μη χάσεις το σουλάτσο στην παραλία. Κι αν κουραστείς στάσου στην ακροθαλασσιά  ή κάθισε σʼ ένα παγκάκι και κοίτα τη θάλασσα. Χαιρέτησε τον ήλιο που χάνεται πίσω από τους λόφους και περίμενε ώσπου να φύγει το λυκόφως και να ʽρθει η νύχτα. Μέτρα όσα αστέρια θέλεις κι αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις και το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Κι αν πάλι βαρεθείς και θέλεις κόσμο σε περιμένουν όμορφα μαγαζιά να σου προσφέρουν  φαγητό, ποτό ή διασκέδαση.
Αν έχεις παιδιά ή θέλεις να νιώσεις παιδί παίξε στην παιδική χαρά, στο Λούνα παρκ ή σε άλλα παιχνίδια που θα βρεις εύκολα. 
Φυσικά μπορείς να κολυμπήσεις στα καθαρά νερά της θάλασσάς μας ή να τη διασχίσεις με τη βάρκα σου.
Αν έρθεις, επισκέπτη, στο χωριό μας, θα βρεις  τι να κάνεις. Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Αν βρεθείς ανάμεσά μας, δεν θα νιώσεις ξένος, δεν θα νιώσεις μόνος και θα ξανάρθεις!».

Σημ.: Το παρόν σημείωμα γράφτηκε στις 4 Απριλίου 2009, για την ιστοσελίδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων από το Δ.Σ.